FAQ

 Hoeveel Polytron MTC dien ik toe te voegen aan mijn motor?

Voor de allereerste keer wordt aanbevolen om 10% aandeel Polytron MTC toe te voegen aan de bestaande carter inhoud. De kleinste Polytron MTC verpakking van 473ml is voldoende voor 4,7L olie.

Hoe vaak dien ik Polytron MTC aan de olie toe te voegen?

Wanneer bij de allereerste keer 10% Polytron MTC is toegevoegd, is bij elke opvolgende olie wissel het advies dit met 5% Polytron MTC aandeel te blijven vervolgen.

Waarom zou ik Polytron in een gloednieuw voertuig toepassen?

Eenvoudig – om te voorkomen dat de nieuwe motor in je auto een oude motor wordt. De meeste motorslijtage vindt namelijk plaats tijdens de koude start, in de eerste kritieke momenten voordat de motorolie volledig circuleert. Binnen enkele uren na het uitschakelen van de motor blijft er vrijwel geen olie op de motoronderdelen zitten door de zwaartekracht. Polytron Metal Treatment (MTC) transformeert de oppervlakken met een laag ionische oliemoleculen die de wrijving en slijtage drastisch verminderen. Onmiddellijke opstart smering wordt hierdoor gewaarborgd.

Kan ik Polytron gebruiken in een nieuwe auto of in een herbouwde motor?

Ja. Hoe eerder een motor wordt behandeld met Polytron, hoe groter is het algehele voordeel. In tegenstelling tot de meeste olieadditieven en motorbehandelingen verstoort Polytron geen fabrieks toleranties. Het kan direct gebruikt worden volgens de aanbevolen break-in periode van de fabrikant (meestal tussen 500 en 1.000km). Raadpleeg alstublieft uw gebruiksaanwijzing of motor reparateur voor de exacte specificaties.

Hoe snel kan ik resultaten van de Polytron producten verwachten?

Voor de meeste auto’s en toepassingen zijn de resultaten onmiddelijk merkbaar. Vaak zal het motorgeluid aanzienlijk afnemen zodra u de motor inschakelt na de eerste toepassing. In andere auto’s en toepassingen kan het een paar honderd kilometer of draaiuren of meerdere behandelingen duren om een dramatische verandering te bemerken. Dit is vaak gerelateerd aan de opbouwen van gom, lak en andere vaste stoffen wat wordt afgebroken door Polytron.

Hebben auto-fabrikanten de Polytron producten getest?

Niet naar ons weten. Het is ook niet in het belang van de automobielindustrie om de motor van uw auto in nieuwstaat te houden. Er is meer geld te verdienen aan reparaties.

Welke tests zijn er gedaan met Polytron Metal Treatment (MTC)?

Een aantal tests zijn afgerond.Ten eerste heeft Texaco gecertificeerd dat Polytron volledig compatibel is met zijn motoroliën, inclusief de synthetische oliën. De Sintef Group heeft een andere test afgerond, (Sintef is het grootste technologische onderzoeksorganisatie in Noord-Europa). Het Verenigde Staten Testing Laboratory heeft andere tests uitgevoerd. In deze tests vergeleek men Polytron tegen verscheidene leidende smeeroliën met betrekking tot de vermindering van wrijving, slijtage en temperatuur. In elk geval bleek Polytron superieur in zijn prestaties, waaronder een van de meest zware testsen – de Seta-Shell Four Ball extreme-druk test.

Hoe krijg ik de PTFE of Teflon-gebaseerde producten uit mijn motor? Zal Polytron in mijn motor werkzaam zijn, indien ik andere producten heb gebruikt?

Niet alleen zal Polytron in uw motor werken na het gebruik van PTFE-gebasseerde producten, het zal deze opbouw verwijderen die deze producten maken. “bekende merken” bevatten zulke schadelijke chemicaliën als actieve ingrediënten voor hun geheime innerlijke werking. Polytron levert werkelijk prestaties door het metaaloppervlak te transformeren en het NIET te coaten zoals andere merken dat namelijk wel doen.

Wat voor resultaten kan ik verwachten door het toevoegen van Polytron MTC aan mijn versnellingsbak?

Samen met makkelijker en soepeler schakelen, zal Polytron MTC het leven van de lagers en versnellingen in uw versnellingsbak aanzienlijk verlengen. Tevens zullen geluiden verminderen

Stuurbekrachtiging maken gebruik van hydrauliek. Welke invloed heeft Polytron MTC op het stuurmechanisme?

Polytron MTC zal de pomp en alle andere bewegende onderdelen in uw stuurbekrachtiging beter smeren, waardoor u minder slijtage, een soepelere werking en langere levensduur van uw stuurbekrachtiging kunt behouden.

Kan Polytron MTC worden toegepast in de onderste eindoverbrenging voor maritieme toepassingen?

Jazeker. het product kan worden toegepast in de eindoverbrengingen of waar een hypoïde olie van toepassing is.

Kan Polytron MTC worden toegepast in scheepsmotoren / buitenboordmotoren?

Ja, alle toepassingen waren vocht en overmatige warmte aanwezig zijn, is het gebruik van Polytron MTC een ideale toevoeging. Het is ongevoelig voor water en de olie temperatuur zal gemiddeld 5 tot 20 graden Celcius dalen.