Leger

 

Polytron producten worden ontwikkeld en vervaardigd in Long Beach, Californië, Verenigde Staten. Voor commercieel gebruik na 1994 werden Polytron producten gebruikt door internationale legers (Rusland, Australië, Israël Servië…..ea, vooral voor helikopters, tank, duikboten en ander rollend materiaal

 

Polytron MTC getest in een helikopter propeller gearbox:

Een divisie van een luchtmacht in het buitenland heeft Polytron in een helikopter propeller gearbox getest en ervoer 98% minder slijtage, 30% vermindering van het geluid en 15% verlaging van de bedrijfstemperatuur

 

 

Bij een leger divisie werd bij een bepaald type legertank de motor gereviseerd na 5000 bedrijfsuren. Na gebruik van Polytron MTC was een revisie pas noodzakelijk na 20.000 bedrijfsuren. 4x langere levensduur!

 

Een Militair Marine laboratorium in het buitenland heeft Polytron getest.

Bij een test onder normale bedrijfsomstandigheden bij Marine dieselmotoren waarbij Polytron MTC was toegevoegd, werd een vermindering van 95% slijtage waargenomen.

Bij een vervolgtest werd water toegevoegd aan een motor die reeds was behandeld met Polytron MTC. Op geen enkel wijze werden nadelige gevolgen waargenomen in de prestaties van de motor. Normaal gesproken wanneer water door de olie wordt gemengd zal de motor oververhit raken en vastlopen.

Bij de laatste test werd gekeken hoe de motor zal reageren wanneer deze zonder olie zou werken. Bij de deze motor werd eerst aan de bestaande olie Polytron MTC toegevoegd. Na 30 min gedraaid te hebben met de Polytron formule werd de olie uiteindelijk afgetapt. Hierna werd de motor voor 25 minuten belast met 50% vermogen. Op geen enkele wijze werden problemen waargenomen.

Ook is er een test uitgevoerd bij een boot met twee buitenmotoren. Aan een van de motoren werd Polytron MTC toegevoegd. Aan de andere motor is voor de rest niks gewijzigd. Na kort gevaren te hebben bleek de bestuurder grote moeite te hebben de boot recht te kunnen houden op het water.

Bron: Polytron